L'ANORÈXIA I LA BULÍMIA


L'anorèxia i la bulímia són trastorns alimentaris. Al voltant d'1 de cada 250 dones i 1 de cada 2.000  homes experimenten anorèxia nerviosa. La bulímia és tres vegades més freqüent que l'anorèxia, i el 90% són dones. 


L'anorèxia nerviosa és una condició seriosa de salut mental en el qual les persones es veuen a si mateixes amb sobrepès, tot i que són perillosament primes. Al voltant de la meitat d'aquells amb anorèxia nerviosa aconsegueixen aquesta pèrdua de pes amb dietes i evitant els aliments. Altres poden aconseguir la pèrdua de pes mitjançant una combinació de dieta i l'ús de comportaments de purga, com vòmits o l'ús de laxants.

La bulímia afecta un grup d'edat lleugerament superior al de les pacients anorèxiques, sovint dones amb poc més de 20 anys que també han tingut un problema de sobrepès en la infància. Igual que en les anorèxiques, les pacients amb bulímia pateixen d'una por exagerada a estar grosses. A diferència de les anorèxiques, les bulímiques generalment es fan per mantenir el seu pes dins dels límits normals. Això és degut al fet que, tot i que intenten perdre pes provocant-se el vòmit o prenent laxants, també es donen afartaments a menjar.


CARACTERÍSTIQUES DE L'ANORÈXIA I LA BULÍMIA 

Una  característica clau de l'anorèxia nerviosa és que inclou una por intensa i irracional al greix corporal i a l'augment de pes. Moltes persones amb anorèxia també tenen malalties psiquiàtriques i físiques coexistents, inclouen depressió, ansietat, comportament obsessiu, abús de substàncies, complicacions cardiovasculars o neurològiques i deteriorament del desenvolupament físic. La característica de la bulímia són els afartaments. Aquests afartaments impliquen ingerir, en un període curt de temps, grans quantitats d'aliments que engreixen i que habitualment no es permeten. Per exemple, poden menjar-se diversos paquets de galetes seguits, diverses capses de bombons i diversos pastissos en un parell d'hores o fins i tot en menys temps. Amb posterioritat se sentirà malalta, molt culpable i deprimida. Els afartaments o els vòmits poden fer que el seu pes pugi o baixi per sobre de 3 quilos en un període de temps molt curt. 

La meva opinió és que penso que  hi a un estàndard de bellesa molt extrem. Ens ensenyen tant en anuncis com a la televisió que has de ser molt prima, per veure’t bonica. Per culpa d’això hi han molts joves amb inseguretats. I penso que això se'ls hauria de parlar als joves, de que tots els tipus de cossos son perfectes i bonics, perquè no cometin cap error, que els hi pot perjudicar tant física com mentalment. I també trencar el mite de que  un cos prim, és igual a estar saludable, quan no es així.

Revista 3r C- Iman El Maach






Comentaris