La Contaminació en els oceans

Els vessaments de petroli, residus tòxics, l'abocament il·legal i l'acumulació de plàstics són algunes de les moltes fonts de contaminació. Quan la contaminació arriba als mars i oceans es produeixen danys en el medi ambient que afecten bastant a tots els éssers vius, és a dir a la fauna marina i també inclosos els éssers humans. Aquests residus fan malbé els hàbits físics, transporten contaminants químics i amenacen la vida aquàtica.


Animals com els dofins, balenes migratòries, tortugues marines, taurons, ratlles o foques són ferits o també moren perquè confonen les deixalles que estan pel mar amb menjar i es queden atrapats però especialment pels plàstics.


Aquest risc, es deu principalment al fet que moltes de les deixalles de les quals s'aboquen al mar, acaben sent aliment directe o indirecte de moltes espècies marines que consumim, i per aquesta raó podríem acabar introduint restes de les substàncies que nosaltres mateixos hem rebutjat.


Finalment per poder evitar aquesta contaminació que es produeix en el mar, hauríem d'utilitzar menys productes de plàstic, no comprar productes que poden afectar els animals marins o no llençar deixalles al mar

                                                                                                    Ilenia Antonio- 3r C






Comentaris