26a SETMANA DE LA CIÈNCIA

Aquest any celebrem la Setmana de la Ciència del 15 al 26 de novembre. Una setmana? No, dues!!

Cartell realitzat per Lucia Ramos (2n C)

En el marc de la Setmana de la Ciència s’han organitzat activitats per apropar la ciència i la tecnologia a l'alumnat de Cicle Superior i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques a l'alumnat de secundària. Us presentem la relació d'activitats que es duran a terme:

Setmana del 15-19 de novembre

TOT l'Alumnat d'ESO pot participar al Concurs d'experiments científics casolans. Animeu-vos a participar-hi. Podeu guanyar un microscopi!!



Alumnat de 1r d'ESO: Escape Room Científic a la Sala Polivalent el dijous 18 de novembre.

Alumnat de 2n ESO han preparat una gincama matemàtica per l'alumnat de 5é de les escoles de Calonge i Sant Antoni. Dimecres aniran al Pere Rosselló i al Llevantí de Mar i dijous aniran a la Sínia.
L'alumnat de l'optativa de RoboTIC està preparant diverses Scratch Rooms: Escape Rooms programades amb Scratch (a final de mes els penjarem al web).

Alumnat de 4t d'ESO: Xerrada “Volcans de pel·lícula. El rigor científic en el cinema de catàstrofes” Dr. David Brusi divendres 19 a les 12h.

Alumnat de 1r i 2n Batxillerat: conferència patrocinada per Colonico (Centre d'estudis calongins): "La ciència-ficció, un bon instrument per ensenyar ciència" per part del Dr. Joan Domènec Ros i Aragonès. (Conferència anul·lada).

Setmana del 22-26 de novembre

Mostra d'experiments científics:

Alumnat de 6é de les escoles del municipi i l'alumnat de 3r d'ESO: visitaran la mostra d'experiments que ha preparat l'alumnat de 1r i 2n de batxillerat científic i tecnològic.

EL MILLOR CARTELL

Hi ha hagut un concurs de cartells per a la Setmana de la Ciència a la matèria de VIP a segon d'ESO. Els alumnes de segon d'ESO van dibuixar un cartell cadascú. Hi va haver dos finalistes: en Boas Van Gelder i la Sara Erickson i una guanyadora: la Lucia Ramos. El cartell guanyador serà la imatge d'aquest any de la Setmana de la Ciència.

        Lucia Ramos 2C                Boas Van Gelder                Sara Erickson 2C


Farah Bouznakari
Miriam Cercós
Hoyam El Barkani
Aroa Maaroufi
3r ESO B

                       
SANT ALBERT
Va néixer a principis del s.XIII a Baviera i va morir el 15 de novembre de 1280, a la seva cel·la del convent de la Santa Creu de Colònia. Per aquest motiu el dia central del mes de novembre celebrem la diada de Sant Albert. El personatge fou bisbe, dominic i una autoritat en física, matemàtiques, biologia, geologia, astronomia, filosofia i alquímia, ell va ser un gran científic i el patró de la ciència.



Albert Guerrero
Pau Botella
Alex Casado
3r ESO B


Comentaris