SANT JORDI'22

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Un dia, ja fa molts anys, en un castell molt llunyà vivia un rei que tenia una filla molt guapa i jove.

Pels voltants del castell hi vivia un monstruós drac de color verd amb escates, molt dolent, ferotge i terrible, que es volia menjar la preciosa donzella.

El rei estava desesperat i va demanar ajuda per matar el drac i salvar la princesa. Un jove i atractiu cavaller que es deia Jordi passava per allà i va lluitar contra el drac i va salvar la princesa.

El cavaller va matar el drac d'un cop de llança. De la sang de les ferides del drac va néixer una rosa que el cavaller va donar a la princesa en senyal d'amor. Des de llavors, el cavaller Jordi i la filla del rei van ser molt feliços.

Aquesta llegenda està molt bé per la història que hi ha darrere, però quan et fas més gran és difícil de creure ja que no som nens petits, però entenem que una part de la història pot ser veritat i que als nens petits els hi fa il·lusió escoltar-la. La història és molt maca però sobretot el que més destaca és que a les dones els hi regalem una rosa i als homes un llibre.

Aitor, Marat i Eric. 3C


La tradició diu que un noi ha de regalar una rosa a una noia i una noia ha de regalar un llibre al noi. Això es fa des de fa molt de temps i és una costum ja integrada a la societat catalana.

Aquest fet s’esdevé de que la llegenda explica que, de la sang que emanava de la ferida del drac, va brollar una rosa vermella que Sant Jordi va regalar a la princesa. I és d'aquí d'on va sorgir que els homes regalin roses vermelles a les dones el dia de Sant Jordi. I el tema que les noies regalin un llibre als homes? Això és per la coincidència que just el dia de Sant Jordi és a la vegada la celebració a nivell mundial del Dia del Llibre.

Jo crec que aquest dia està molt bé i que és un dia que s’ha de celebrar perquè la llegenda diu que va passar un fet molt especial. També és un dia en el que es recorda l’amor que sents per aquella persona.

Lucas Ezequiel López Parra i Alex Roige García


CULTURA DE SANT JORDI

Catalunya:

El dia 23 d’abril, més conegut com a dia de Sant Jordi, és una jornada festiva i participativa en honor al patró de Catalunya en què s'organitza una fira tradicional celebrada durant tot el dia on es pot trobar tota mena de productes artesanals i naturals, tot i que el més representatiu d’aquesta celebració són els llibres i les roses, les quals també es poden trobar en aquestes parades. A Barcelona, per exemple, la Rambla s'omple de parades on es venen llibres i roses de tota mena.



Calonge:

A Calonge a més de la venda de roses i llibres, es faran altres activitats com: recital de poemes acompanyat d’una degustació de vi, tallers, activitats i concursos culturals dirigits als joves.


                               


Girona:

A Girona per Sant Jordi es fan grans parades de llibres i roses a l’esplanada de la Copa i al passeig de la Devesa. Després que la diada del 2020 no es pogués celebrar pel confinament, el 23 d’abril del 2021 la venda de llibres i roses es va traslladar de la rambla de la Llibertat, escenari tradicional de la festa, fins a la Devesa per evitar aglomeracions, i d’igual manera es farà aquest any.


Miquela Assenz, Xènia Carrascoso, Íria Palacios, Aina Corominola (3R ESO C)





Comentaris